Yönetim Kurulu

Samim Sivri Başkan Vekili

1942 Denizli doğumlu Samim Sivri, 1965 Yılında İzmir İktisat Fakültesi – İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur.

Vatani görevini tamamladıktan sonra, Karabük’te Demir Çelik Ürünleri Ticareti ile iştigal etmiş, 1972 yılında İzmir’de Demir ve Çelik Ürünleri Ticareti yapan şirketleriyle ticari faaliyetlerde bulunmuş ve sonrasında 1983’den 2005 yılına kadar İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. Kurucu Ortağı, Yönetim Kurulu Üyesi ve sonrasında da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

İnşaat malzemeleri üretimi sektöründe çeşitli alanlarda birçok firmanın kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapmıştır. Bu şirketlerdeki görevleri devam ederken; 1995 yılında Kipa Kitle Pazarlama A.Ş. Kurucu Ortaklarından biri olarak yönetim kurulunda görev almış, 2004 yılında ise Kent hastanesi kurucu ortakları arasında bulunmuş ve uzun yıllar bu şirketin yönetim kurulunda görev almıştır.

1993 yılında kurulan Enda Holding’in kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi, 1997 yılında kurulan Egenda A.Ş.’nin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi, 2010- 2015 yılları arasında da bu şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmiştir.

Samim Sivri; ESİAD, EGEV gibi ileri gelen sivil toplum örgütlerinin kuruluşunda ve önemli sivil toplum örgütlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2015 sonrası ve halen Enda ve Egenda’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerine devam etmektedir.

Samim Sivri halen inşaat malzemeleri ve enerji üretiminde bulunan çeşitli şirketlerin ortaklığı ve TARKEM Tarihi Kemeraltı A.Ş.’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.